Uw -arvo

Uw – arvo Sertifioitu passiivitaloihin kylmän ilmaston alueilla yms.

Enemmän valoa tarkoittaa useimmiten enemmän lämpöä, muttei  Solatube® päivänvalojärjestelmällä.
Solatube järjestelmällä on erinomainen suhde  U-arvon , valon ja lämmön välillä.
Solatubilla on matala U-arvo  mistä johtuu että tuotanto sopii oikein hyvin esim. matalaenergiataloihin. Solatube 160 DS ja 290 DS antaa paljon valoa ja suositellaan omakotitaloille. Paitsi matala U-arvo  Solatubilla on ainutlaatuinen  kupoli mikä  tuo sisälle puolet enemmän päivänvaloa koko päivän aikana verrattuna samankokoiseen kattoikkunaan.

Grontmij Technical Management (Amersfoort, NL), on suorittanut testejä  Solatube päivänvalojärjestelmälle koskien U-arvoa. Grontmij rankas mikä on yksi Euroopan johtavimmista  tekniikka konsulttiyrityksistä.

Testitulokset

Solatube päivänvalojärjestelmää on testattu kokonaisuudessaan.  Monissa tuotteissa   testataan osia erillisinä. Mutta Solatubille on testi tarkoitettu koko päivänvalojärjestelmälle.

Energiatehokkuus

Tyyppi Halkaisija Uw-Arvo
Solatube 160 DS ECO Ø 25 cm 0,5 W/m²K
Solatube 290 DS ECO Ø 35 cm 0,7 W/m²K

Yhtä paljon valoa puolikkaisella ikkuna pinnalla.

Kun päästetään sisälle päivänvaloa ylhäältä ,tuo kolmesta neljään kertaan niin paljon päivänvaloa kokonaisen päivän aikana, verrattuna pystysuoraan asennettuihin samankokoisiin ikkunoihin. Valo Solatubista jakaantuu tasaisemmin  huoneeseen verrattuna valoon mikä tulee ikkunasta ja ei ollenkaan sokaisun riskiä.

Paitsi että saadaan enemmän valoa sisälle kun otetaan sisälle päivänvaloa ylhäältä niin on  Solatubilla  patentoitu kupoli ”Raybender” urat, Fresnel linssi. Urat ohjaavat sisälle päivänvalon  erittäin heijastavaan putkeen , huolimatta siitä mikä päivänvalo kulma auringolla on . Raybender kupoli ottaa sisään niin paljon valoa koo päivän ajan verrattuna ikkunaan sileällä pinnalla samassa koossa. Sama koskee jos kupolilla olisi sileä pinta , silloin olisi matala päivänvalo kulkenut kupolin läpi ja mennyt hukkaan. Tämä tarkoittaa että voidaan puolittaa laskettu ikkunapinta ja kuitenkin saada sisään yhtä paljon päivänvaloa koko päivän aikana Raybender kupolilla.

Tech_Raybender

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oikea sarake, EDCS osoittaa mikä pinta tarvitaan jotta saataisiin sisällle yhtä paljon valoa sileällä pinnalla  kuin Solatubes Raybender kupolilla,minkä  pinta näytetään  vasemmassa sarakkeessa.

Tyyppi Kupolimalli EDCS* Solatube® kupoli
Solatube 160 DS
⌀ 25 cm  = 490,9 cm²
Raybender® 3000
+ LightTrackerTM
160 in²
1.032 cm²
Solatube 290 DS
⌀ 35 cm  = 962,1 cm²
Raybender® 3000
+ LightTrackerTM
290 in²
1.871 cm²
Solatube 750 DS
⌀ 53 cm  =2206,2 cm²
Raybender® 3000 750 in²
4.839 cm²

* Effective Daylight Capturing Surface

 

Klikkaa tästä    nähdäksesi filmin kuinka Solatube toimii.

Klikkaa tästä päästäksesi referensseihin.