Referenssit

VOIMMEKO PAREMMIN PÄIVÄNVALOSTA?

Sekä ihmiset että kasvit tarvitsevat paljon auringonvaloa voidakseen hyvin. Monia tutkimuksia  on suoritettu koskien päivänvalon myönteistä vaikutusta ja kaikki tietävät että keväällä kun aurinko tulee esille , me olemme useimmiten pirteimpiä ja iloisempia.
Monet talot on rakennettu tai rakennetaan sillä tavalla että tavalliset ikkunat julkisivulla eivät riitä jotta kaikki huoneet saisivat päivänvaloa sisälle.

Solatube on päivänvalojärjestelmä mikä vangitsee päivänvalon patentoidulla kupolilla katossa, äärimmäisen ympäristö-ja energiatehokkuuden vuoksi. Päivänvalo siirretään erittäin heijastavan putken kautta (99,7% heijastava). Valo kohtaa siten prisman mikä levittää luonnollista päivänvaloa huoneeseen.

Solatubia on myöskin kutsuttu valotunneliksi ,se  on varustettu  kolmen  eri koon halkaisijalla 250 mm (160DS),350mm (290DS) ja 530mm (750DS) .

Ulf Peterson työskentelee johtajana kiinteistövaltuuskunnassa . 2001 asennutti hän  Solatube 160DS kotiinsa Floodaan.

– Mitä pidät  Solatube® päivänvalojärjestelmästä?
Mielestäni se on oikein hyvä ratkaisu jotta saadaan valoa sisälle pimeisiin huoneisiin mihin ei saada valoa tavallisesta ikkunasta.

– Mitä etuja näet  Solatube® päivänvalojärjestelmässä?
Ettei tarvitse sytyttää valoa joka kerta kun mennään huoneeseen ja että huone tuntuu suuremmalta. Että se on ollut huoltovapaa 11 vuotta.
Eniten minuun teki vaikutuksen se ,että asentaja sai katon vedenpitäväksi. Olin odottanut että siitä tulisi ongelma. Se tehtiin nopeasti ja helposti, se kesti 4 tuntia. Ei mitään vuotoja vintiltä toimituksen aikana. Ei kondenssia.

– Tuletteko tilaamaan lisääSolatube® päivänvalojärjestelmiä?
Kyllä, itseasiassa olen jo, mutta Fabs :lle, kunnalliselle kiinteistöyritykselle Alingsåsissa.

Olin projektipäällikkönä Fabsin oman konttorin uudelleen rakentamiselle  Smålandsgatanille Alingsåsissa  2011. Fabs halusi saada päivänvaloa sisälle kiinteistöteknikkojen työhuoneisiin  ja he olivat ajatelleet  asentaa sisälle  samanlaisen lyhdyn kuin talossa oli jo toisessa paikassa.Fabsin edustajat  referenssiryhmästä tulivat  katsomaan Solatubia kotiini. Heidän mielestään se näytti hyvältä. Kun  4 kpl Solatube asentaminen heidän työhuoineissaan oli valmis olivat he hämmästyneitä. He eivät olleet odottaneet että siitä tulisi niin hyvä.

– Miten haluaisit suositella Solatube® päivänvalojärjestelmää?
Jos ei voida saada päivänvaloa sisälle laittamalla ikkunan niin Solatube on parempi ratkaisu kuin kattoikkuna tai kattolyhdyt  ja myöskin enemmän kustannustehokas.
Solatube on myöskin varmempi asennuksen kannalta kun ajatellaan tiheyttä märkää vastaan verrattuna kattoikkunaan  tai kattolyhtyihin. Se on tärkeää.
Se antaa eri ulottuvuuden kun päivänvalo leviää huoneeseen.

Solatube zoner
KERÄILYVYÖHYKE
1 – Valontaittava kupoli
Patentoitu Fresnel linssi taittaa lisää valoa tunneliin – matalaa valoa mikä muuten olisi hävinnyt kupolista ja mennyt hukkaan.
2- Valoa heijastava levyjusreflekterande
Tämä ainutlaatuinen heijastin asennetaan kupoliin ja se lisää valtavasti valon määrää mikä ulottuu tunneliin heijastamalla matalaa valoa aamu-,ilta-ja talvivaloa sisälle tunneliin.

SIIRTOVYÖHYKE
3 – Erittäin heijastava tunneli
Voimakas, superheijastava materiaali  siirtää valoa minkä yläpuolella oleva kupoli on kerännyt alas huoneeseen. Mitä korkeampi  heijastavuus on tunnelin materiaalissa sitä enenmmän päivänvaloa ulottuu huoneeseen.

TOIMITUSVYÖHYKE
4- Sisäkaton prisma
Valoprisma on välttämätön jakaakseen valoa tasaisesti alas huoneeseen. Kaksikerroksinen prisma vahvistaa eristysominaisuuksia ja UV suodatin poistaa aurinkovalkaisut  matoista,
huonekaluista ja tapeteista.

Lars Åkesson, rivitalonomistaja Norumsgärdessä, Tuvessa. 2011 Lars asennutti  Solatube 290DS valotunnelin yläkerran eteiseensä  yhteen huoneeseen jonka hän oli kokenut hyvin pimeänä monet vuodet .

– Miten sinun Solatube® päivänvalojärjestelmän asentaminen meni?
Olen hyvin tyytväinen! Se antoi meille enemmän valoa mitä olisin luullut ja nyt on sentään pilvinen päivä.
Sen sijoittaminen porraskuiluun on täydellinen, se antaa valoa kaikkiin kolmeen kerroksiin. Se levittää valoa myöskin hyvin sivuille. Se ei tarvitse virtaa.
– Voitko suositella muita asentamaan  Solatube®?
Ehdottomasti, kyllä voin.

Lars i sin ”nya” hall med Solatube

Lars pitää kantta Solatubin prisman päällä nähdäkseen kuinka pimeä hänen eteisensä oli  ennen asennusta.

Daniel Augustin  60-luvun talossaan  Lerumissa  Solatube 290DS.

Miksi valotunneli ?
– Halusimme tuoda valoa keskelle taloa ,mikä on yksikerroksinen talo.  Makuu-ja seurustelu osan alueelta puuttui luonnollinen valon sisäänpääsy. Valotunneli on yksinkertaisempi asenus kuin kattoikkuna ja enemmän esteettisesti puhuttelva. Upotettu prisma ei vaikuta sisätiloihin  kuten kattoikkuna olisi tehnyt. Sitäpaitsi sillä on valaistus mikä on hyvä iltaisin.
Miten menettelitte?
– Yksi kattofirma rakensi yhteyden kattoon. Se kävi yhdessä aamupäivässä.
Hyvät ja huonot puolet ?
– Meillä on täysi valon tulo koko päivän.  Katto on etelään päin, mutta meillä on edelleen sama määrä valoa kun aurinko siirtyy länteen katolla olevan  kupolin ansiosta mikä kaappaa päivänvalon  360 asteessa.
– Koska valo heijastuu alas putkeen ei tuoteta lämpöä. Jos huoneesta tulee liian valoisa voidaan ostaa lisäksi himmennin  mikä säätelee valon sisäänpääsyä. Mutta sitä ongelmaa ei meillä ole. Puhdistaminen on myöskin hyvin yksinkertaista.  Riittää kun kuivaamme ulkoisen lian joka kolmas vuosi. Ainoa haittapuoli on kaiketi se ettei se näytä  samalta kuin kattoikkuna. Mutta sehän oli valo mitä eniten tarvitsimme.

 

       Eteinen  Torslandassa Solatube 160DS

Ennen Jälkeen
Olohuonen Vårgårdassa  290DS
 

 

Solatube asennettu leikkihuoneeseen esikoulussa

Filmi näyttää huoneen mikä on keskellä esikoulua . Aikaisemmin siinä oli kaksi  katto lyhtyä , med schakt ner på 1,8 m, mikä vaikutti siihen että päivänvalo väheni liian paljon matkalla.
Kaksi kappaletta Solatube 750DS päivänvalo himmentimellä asennettiin . Valo tuli siten sisälle huoneeseen ja sai hyvän levinnän  Solatube valoprismojen avulla. Filmissä suljetaan päivänvalo himmentimen vaimennin, jolloin voi nähdä miltä näyttää kun sisälle tulee valoa vain lähellä olevista huoneista.  Sitten laitetaan  vaimennin päällle taas jotta saataisiin uudestaan sisään päivänvaloa. Filmi on kuvattu tavallisella kamerapuhelimella.

Timeline-Solatube-

 

 

Solatube
Solatube päivänvalojärjestelmä on ollut olemassa enemmän kuin 25 vuotta ja on yli  100 maissa. Solatube oli ensimmäinen maailmassa putkimaisella päivänvalojärjestelmällä ja omaa kehittyneimmän putkimaisen päivänvalojärjestelmän kun on kyseessä sekä tekniikka että design.

Ekeforsissa näyttelytalossa Husknutenissa  on 2 kpl asennettua Solatube näyttelyä varten.

Klikkaa tästä päästäksesi referensseihin ammattilaisten käyttöön.