Ostoehdot

Toimitus, maksaminen & takuut

1.Osto

Tilatessa on sopimus voimassa vasta kun Daylight Nordic AB tai asentajasi on vahvistanut tilauksen. Jos toimitusaikaa muutetaan tilauksessa ilmoitetaan siitä asiakkaalle mahdollisimman pian. Tavallisesti toimitetaan pakettisi 1-4 työpäivän sisällä jos tavara on varastossa. Daylight Nordic AB on omistus –ja takaisinotto-oikeus kaikkiin tuotteisiin siihen asti kunnes asiakas on maksanut koko tuotteen.

2.Hinnat

Hinna tovat euroissa ja sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron ,nykyisellään 25%. Otamme varauksen mahdollisten hintamuutosten kohdalla johtuen ALVISta tai valuuttakurssien suurista muutoksista , tulleista , sisäänosto-hinnoista tai muista julkisista maksuista.

3.Maksaminen

Kaikki tavarat maksetaan laskua vasten 20 tai 30 päivän sisällä tai etukäteismaksuna. Eräpäivän jälkeisestä maksusta laskutetaan ostajaa 10 % myöhästymiskorolla.

4.Postipaketti

Tavallisesti käytämme Schenker, DHL tai UPS kuljetuspalveluja ja toimitus suoritetaan suoraan toimitusosoitteeseen.

5.Palautusoikeus ja 

Enligt distansavtalslagen har man som konsument rätt att ångra sitt köp utan Etäsopimuslain mukaan_on kuluttajalla oikeus_katua ostostaan ilman erityistä syytä 14 päivän sisällä_siitä kun hän on vastaanottanut tavarat. Jos kadut ostosta ja lähetät takaisin tilauksesi maksamme takaisin sen summan minkä maksoit. Joudut itse kustantamaan rahtikulut Daylight Nordic AB fyysiseen osoitteeseen. Tuotteet mitkä palautetaan tulee aina palauttaa alkuperäisessä pakkauksessa. Vanhentuneitten tavaroiden palautusta ei hyväksytä! HUOM! Palautus täytyy tapahtua vahingoitumatttomassa alkuperäispakkauksessa. Kaiken tyyppisissä palautuksissa tulee olla päivämäärä, tilausnumero, asiakasnumero, nimi,puhelinnumero, sähköpostiosoite,pankki ja tilinumero takaisinmaksua varten ja jos haluaa syy palautukseen.

6.Lunastamaton / paketti mitä ei ole noudettu

Lunastamattomasta paketista laskutetaan 150 kr katsomatta ostosummaan sekä rahtimaksu tuottteesta riippuen jotta voitaisiin peittää meidän hallinnolliset kustannukset ,rahti sekä palautusrahti. Maksu tulee suorittaa kymmenen päivän (30) päivän sisällä laskutuspäivästä. Myöhästyneestä maksusta seuraa muistutuskulu mikä on laillinen ; nykyisellään 50 kr.

Toimitusseuranta ; pidätämme itsellämme oikeuden puuttuvaan tuotteeseen tai perua tavaroiden tilauksen jos ne ovat loppu varastosta. Jos tavaran lasketaan saapuvaksi kohtuullisessa ajassa ja sen hinta on yli 100 kr niin toimitamme tavaran ilman lisäkustannuksia niin pian kuin se on saapunut varastoomme. Jos tavara on puuttunut meiltä on sinulla oikeus peruuttaa tilaus.

7.Valitukset

Kaiken tyyppisten valitusten yhteydessä tulee ottaa yhteyttä Daylight Nordic AB ennen kuin jokin tuote toimitetaan takaisin. Tämä tapahtuu info@daylightnordic.com kautta tai puh: +4631-708 51 00. Tuotteet mitkä palautetaan tulee aina lähettää alkuperäispakkauksessa kuljetuksen vuoksi. Daylight Nordic AB ei vastaa tuotteista mitä ei lähetetä alkuperäispakkauksessa . Jos toimitamme väärän määrän tai väärän tuotteen olemme kiitollisia että ilmoitat sen mahdollisimman pian, jotta voisimme korjata asian. Parhaiten se tapahtuu kun lähetät palautuslaskun virhetietoineen sekä liität mukaan mahdolliset väärin toimitetut tavarat.

8.Takaisinmaksu

Jos haluat asiakkaana maksun käteisenä oston yhteydessä missä on palautusoikeus, ilmoita aina pankkitilinumero, pankkisiirto, tai postisiirtotili. Siitä syystä että maksutoimitukset ovat kallistuneet.

9.Kuljetusvahingot

Vi står för alla skador, som kan uppstå vid transport till kunder. När du tar emot din vara är det viktigt att du omedelbart besiktigar paketet. Skulle emballaget och/eller innehållet vara skadat så meddelar du detta till ditt postcenter eller direkt till transportören. Om dessa ej åtager sig skadeansvaret, skall du kontakta oss omedelbart. Spara alltid den bekräftelse du får på att ditt gods är skadat.

10.Takuu

Kulttajamyyntilain mukaisesti. Lisätietoja varten katso Kuluttajavirastoa.Tavallisesti meillä on 1-10 vuoden takuu tavaroillemme. Takuu on voimassa jos tavara menee rikki tavallisessa käytössä. Takuu on voimassa ostospäivästä alkaen. Se kattaa valmistus-ja materiaalivirheiden korjauksen. Takuutodistus ja kassakuitti tulee näyttää takuuvaatimusten yhteydessä. Mahdollisten kiistojen yhteydessä seuraamme Kuluttajavalituslautakunnan päätöstä.

11.Varaukset/muutokset  

Pidätämme oikeuden koskien virheitä ja erehdyksiä mitkä koskevat hintoja ja tuottteita kotisivulla linkitettyihin kotisivuihin. Pidätämme oikeuden loppuunmyyntiin ja mahdollisiin pulatilanteisiin tai toimitusvaikeuksiin esittämistä tuotteista. Pidätämme oikeuden hintamuutoksiin ja laji-/tuotemuutoksiin mitkä ovat kontrollimme ulkopuolella. Väärennetyt tilaukset tutkitaan ja ilmoitetaan poliisille.

Daylight Nordic AB varaa oikeuden muutoksiin mitä tulee hintoihin, rakentamiseen, mitoitukseen ja nimitykseen ilman edeltävää ilmoitusta

12.Force Majeur

Sodan syttyessä tai luonnonkatastofien yhteydessä ,työmarkkinatilanteissa, viranomaisten päätösten yhteydessä tai verrattavissa tilanteissa mitä emme pysty kontrolloimaan emmekä voi ennakoida ja mitkä vaikuttavat päätettyihin sopimuksiin sekä pantteihin meidän puoleltamme. Se vaikuttaa siihen ettemme pysty pitämään sovittuja sopimuksia/pantteja perustuen siihen että vapaudumme velvoitteista seurata k.o sopimuksia.

13.Asiakastiedot

Kaikki tiedot asiakkaittemme ostoista ja maksuista ovat tiukasti luottamuksellisia eikä niitä toimiteta eteenpäin.