Referenssit

Voimmeko paremmin päivänvalosta?

Sekä ihmiset että kasvit tarvitsevat paljon auringonvaloa voidakseen hyvin. Monia tutkimuksia suoritettu koskien päivänvalon myönteistä vaikutusta ja kaikki tietävät että keväällä kun aurinko tulee esille , me olemme useimmiten pirteimpiä ja iloisempia.
Monet talot on rakennettu tai rakennetaan sillä tavalla että tavalliset ikkunat julkisivulla eivät riitä jotta kaikki huoneet saisivat päivänvaloa sisälle.

Solatube on päivänvalojärjestelmä mikä vangitsee päivänvalon patentoidulla kupolilla katossa, äärimmäisen ympäristö-ja energiatehokkuuden vuoksi. Päivänvalo siirretään erittäin heijastavan putken kautta (99,7% heijastava). Valo kohtaa siten prisman mikä levittää luonnollista päivänvaloa huoneeseen.

Solatubia on myöskin kutsuttu valotunneliksi ,se  on varustettu  kolmen  eri koon halkaisijalla 250 mm (160DS),350mm (290DS) ja 530mm (750DS) .

 

VOIMMEKO PAREMMIN PÄIVÄNVALOSTA?

Sekä ihmiset että kasvit tarvitsevat paljon auringonvaloa voidakseen hyvin. Monia tutkimuksia  on suoritettu koskien päivänvalon myönteistä vaikutusta ja kaikki tietävät että keväällä kun aurinko tulee esille , me olemme useimmiten pirteimpiä ja iloisempia.

Monet talot on rakennettu tai rakennetaan sillä tavalla että tavalliset ikkunat julkisivulla eivät riitä jotta kaikki huoneet saisivat päivänvaloa sisälle.

Solatube on päivänvalojärjestelmä mikä vangitsee päivänvalon patentoidulla kupolilla katossa, äärimmäisen ympäristö-ja energiatehokkuuden vuoksi. Päivänvalo siirretään erittäin heijastavan putken kautta (99,7% heijastava). Valo kohtaa siten prisman mikä levittää luonnollista päivänvaloa huoneeseen.

Solatubia on myöskin kutsuttu valotunneliksi ,se  on varustettu  kolmen  eri koon halkaisijalla 250 mm (160DS),350mm (290DS) ja 530mm (750DS) .

 

Göthriksin  esikoulu, Varbergin kunta

Tähän esikouluun asennettiin 5 kpl Solatube 750DS (530 mm) ja 10 kpl Solatube 290DS (350 mm) yhdessä Daylight-LED hybridillä ja päivänvalo/liike tunnistimella.Vihkiminen tapahtui syyskuussa 2014.

Bild1

2

36
7
5

Ankarsin koulu, Varbergin kunta

Tähän kouluun asennettiin  15 kpl Solatube 290DS  Daylight-LED hybridillä. Tuubin pituudet olivat  9-14 metrin välillä joka Solatubissa, sisältäen  90 asteen flexorit. Vihkiminen tapahtui  helmikuussa2015.

Solatube Entré Ankarskolan 1
Solatube bilder trappa Ankarskolan 2
IMG_3

Solatube rördragning Ankarskolan 5

Solatube takbild Ankarskolan 4

Gasellensin ryhmäasuntola, Varbergin kunta

Gasellensin ryhmäasuntolaan asennettiin 19 kplSolatube 290DS  Daylight-LED hybridillä ja päivänvalo/liike tunnistimella. Valmistui marraskuussa 2014.

Solatube, Gasellen Varbergs Kommun

Solatube takbild Gasellen, Varbergs Kommun

 

Solatube, Lång korridor Gasellen Varbergs Kommun.Solatube, Lång Korridor klar, Gasellen Varbergs Kommun.

Solatube, Fläktrum 1 Gasellen Varbergs Kommun.Solatube, fläktrum klart Gasellen Varbergs Kommun.

Solatube, korridor Gasellen Varbergs Kommun.

Solatube, Installationsbilder Gasellen Varbergs Kommun.

Solatube, LED-hybrid Gasellen Varbergs Kommun.

Skällingen koulu, Varbergin kunta

Bild5 Bild6

Saadakseen päivänvalo koko luokkahuoneeseen asennettiin 2 kpl Solatube 750DS luokkahuoneen perälle  2013. Solatube asennettiin kahteen  luokkahuoneseen ja kolmanteen luokkahuoneeseen ei tehty mitään toimenpidettä. Tehomittari asennettiin jotta voitaisiin mitata kolmen luokkahuoneen kulutus.

Sal 1: Vanha asennus 14 kp valaisimia 2 x 36 W
Sali 2: Moderni ”Koulupaketti ” Proton Lightning AB, poissaolo ohjattu med 2 kpl 49 W, 9 st 2 x 49 W sekä 2 kpl Solatube 750DS.
Sali 3: IED-valaistus10 x 40 W poissaolo ohjattu  valotunnistimella sekä 2 kpl Solatube 750DS.

Kulutus:
Sali 1, Total: 273 kWh / Tammikuu. 100 kWh, Helmikuu. 76 kWh, Maaliskuu. 97 kWh.
Sail 2, Total: 128 kWh / Tammikuu. 63 kWh, Helmikuu. 36 kWh, Maaliskuu. 29 kWh.
Sali 3, Total: 69 kWh / Tammikuu. 33 kWh, Helmikuu. 20 kWh, Maaliskuu. 16 kWh.

Älvängens Kulturhus / Idrottshall Ale Kommun

solatube-sporthall

Älvängens Idrottshall renoverades – taket lades om, väggarna målades, nytt golv lades in m.m.

Idrottshallen har två stora fönster längs ena långsidan, men dom är oftast fördragna, eftersom bländningen blir för stor.
Ale kommun, som sedan tidigare har erfarenhet av Solatube dagsljussystem genom installationer i förskolor och i en skola, valde att installera Solatube M74 i idrottshallen!

ABL Byggkonsult AB
Lennart Andreasson
Lennart Andreasson
Projektledare för Älvängens Idrottshall

-Vad tycker du om Solatube dagsljussystem?

När det är ljust ute kan man spela handboll i hallen utan att behöva tända den vanliga belysningen. Solatuben ger ett välkomnande intryck, man blir glad. Dagsljuset gör jätte stor skillnad!
Älvängens Idrottshall var mycket mörk. Det var mörkt på gavlarna, kolsvart och tråkigt mitt på dagen även när det var dagsljus ute. Det finns två stora fönster som oftast är fördragna, eftersom dom bländar.

Jag behövde göra något som var radikalt och Ale kommun kom med idén att vi kunde använda Solatube, så vi bestämde oss för att göra det!

Säkerhet
I oktober 2016 lanseras en ny ljusprisma för Solatube M74. Ljusprisman är gjord i slagtålig polykarbonat, vilket gör prisman ännu säkrare att stå emot t.ex. bollar som kan skjutas upp mot taket / prismorna. Säkerhetsgaller finns som tillval för att installeras i tuberna, längs upp mot yttertaket.

Bländning/dagsljusreglering
Om man är orolig för att Solatuberna skulle blända när det är som mest dagsljus ute, trots att ljusprismorna effektivt sprider ut dagsljuset, så går det att montera / eftermontera in en dagsljusdimmer i Solatuberna för att reglera dagsljuset, se mer om det på kortfilmen i länken nedan.

Utbyte av taklanterniner

solatube-utbyte-av-taklanternin_3solatube-utbyte-av-taklanternin_1

solatube-utbyte-av-taklanternin_2Mer solljus inne för mörka rumsolatube-utbyte-av-taklanternin_4

För att slippa läckage, värmen på sommaren, kallraset på vintern. Ljusprisman längst ner i rummet sprider ut dagsljuset i rummet, så man slipper bländning.

Man tar bort den gamla sargen, sätter en skiva minst 300 mm ner, isolerar, täcker igen med en skiva, pappar in och monterar huven, dubbel inpappning och med gummistos för säkrare tätning.

Klicka här för att se en referens med Falun Kommun där dom ersatte ljusgårdar med Solatube.

 

Solatube Päivänvalo järjestelmä referenssi  Lindomen kirjasto

Lindomen kirjastolla oli ongelmia siitä että kirjastossa oli liian kuuma kesällä. Jopa 32 astetta!
Oltiin ajateltu asentaa jäähdytys järjestelmä  mikä olisi maksanut paljon  asennus-ja ylläpitokustannuksissa.  Solatube asennettiin sen sijasta ja kun ulkona on lämpöisintä  sammuu tavallinen valaistus  päivänvalo tunnistimien avulla tiloissa. Kun Solatube antaa kirjastolle  päivänvaloa voidaan vetää alas sädekaihtimet niin että lämmön säteily ei tule sisälle.
Solatube ratkaisi lämpöongelman 2013!

Solatube-Lindome-bibliotek-referens-3

Anette Ristorp – Yksikönjohtaja

– Mitä pidätte teidän  Solatube® päivänvalo järjestelmästä?
Emme olleet laskeneet mukaan lisäarvoa minkä asentaminen toi, päivänvalo on nostanut sisätila ympäristön tasoa , maagista että kirjaston muutos on suuri vain päästämällä valo sisään. Siitä seuraa kirkkaampi  näkyvyys ja värit jotka heijastuvat valossa ovat  fantastisia. Vierailijat ja henkilökunta ovat olleet uteliaita ja kiinnostuneita tilan muutoksesta, kaikki ovat ilmaisseet myönteisen ihmetyksensä  että päivänvalo muuttaa niin paljon.

Kirjasto oli auki tavallisina kesäaikoina viikon aikana jolloin asennus tehtiin. Yhteistyö Solatubin asentajien kanssa on ollut oikein hyvä  ja paljon huomiota annettiin käynnissä olleelle toiminnalle .
 
– Mitä etuja näet  Solatube® päivänvalo järjestelmässä?
Lähtokohtanamme on ollut asentaa  33 kpl. valoaukkoa jotta voitaisiin kesän aikana sulkea  lämpöa tuottavat  putket mitkä meillä on ja sen sijasta  käyttää sitä valoa mitä Solatube tarjoaa meille.Etuina ovat sisätilan lämpötila samalla kun säästämme energiaa ja rahaa , perinteisen valaistuksen  tarve sopeututetaan päivänvalo määrän voimakkuuteen. Meistä tulee ympäristöälykkäitä ja saadaan parempi työympäristö hyödyntämällä sitä valoa joka on jo olemassa.

Toivotamme kaikki  kiinnostuneet tervetulleeksi katsomaan Ruotsin tähän mennessä kauneinta päivänvalolla valaistua kirjastoa!

Solatube Päivänvalo järjestelmä referenssi
Lundbyn sairaala (2012)

Solatube-Lundby-sjukhus-referens-3

Agneta Svensson – Yksikönpäällikkö

-Mitä pidätte Solatube® päivänvalo järjestelmästä?
Olemme hyvin tyytyväisiä siihen
 ! Vaikka ulkona olisi pilvistä niin saamme sisään päivänvaloa . Arvostamme päivänvaloa koska muuten olisi ollut kauhean hämärää ,meillä ei ole muita ikkunoita.

-Mitä etuja näet Solatube® päivänvalo järjestelmässä?
Päivänvalo leviää hyvin joka puolelle. Päivisin vuoden valoisan osan aikana on Solatube yleisvalaistuksemme dialyysissä. Olisi ollut täysin pimeää jollei niitä olisi ollut. Värien yhdistelmä saa sen tuntumaan luonnolliselta ja luo hyvän työympäristön.

-Miten haluaisit suositella Solatube® päivänvalo järjestelmää?
Jos sinulla on tila missä ei ole yhtään ikkunaa voi mielestäni todella suositella Solatubea.

 

ICEHasennettiin Solatube

ICEHOTEL on maailman ensimmäinen ja suurin hotelli mikä on rakennettu  lumesta ja jäästä ja sijaitsee  Jukkasjärvellä, pieni kylä  korkealla pohjois-Ruotsissa 1 100 asukkaineen ja noin 1000 koiraa.

Tänne rauhaan ja luontoon , saapuu vuosittain   50 000 vierailijaa maailaman joka kolkalta  nähdäkseen   ICEHOTELlin ja kokeakseen  revontulet ja kaikki aktiviteetit  mitä on tarjolla  Euroopan viimeisellä erämaalla , 200 kilometriä pohjoiseen napapiiriltä.

ICEHOTEL on 5 500 neliömetrin kokoinen  ja koottu   1 000 tornionjoen jäästä ja  30 000 tonnista ”snis”, sekoitus lunta ja jäätä  , mikä lisätään tehdäkseen  rakennelman vahvemmaksi. Noin 100 henkilöa auttaa joka vuosi  ICEHOTELin rakentamisessa,mistä puolet ovat  ulkopuolisia taiteilijoita jotka auttavat hotellin eri osien suunnittelussa.
Kautena 2013/2014 asennettiin Solatube 750DS ICEHOTELliin.

 

Icehotel Icehotel2

Toisessa kuvassa näkyy  Solatuben  vähentäminen asennuksen aikana ja toisessa kuvassa voi nähdä  Solatuben asennuksen jälkeen sviitissä, Frosty flowers, Shingo Saiton ja Natsuki Saiton suunnittelemana   Japanista. Foto  Lars Lindh.

Alf Kero – Kenttäpäällikkö ICEHOTEL

– Mitä pidätte Solatube® päivänvalo järjestelmästä?
Solatuben on tehokkaampi mitä voisi kuvitella! Se johtaa sisälle hyvää valoa melko heikoissa valo- olosuhteissa, se tuo sisään jopa epäsuoraa valoa. Se loistaa hyvin silloinkin kun aurinko kohtaa sen!

– Mitä etuja näet  Solatube® päivänvalo järjestelmässä?
Kupu nousee esiin ja se on irti lumesta koska sillä on erityinen pyöreä muoto. Osoittautuu että luni puhaltuu pois, meidän ei tarvitse olla ylhäällä ja puhdistaa sitä niinkuin luulimme aluksi.

Se on kevyt, se ei suoranaisesti paina katolla. Ajattelimme alussa laitta harjateräksen sen alle jäähän mutta sitä ei tarvittu tehdä. Kätevää kun ei tarvitse  johdotusta.

– Aiotteko tilata useampia Solatube®päivänvalo järjestelmiä?
Olemme suunnitellet uutta jääkerrosta ja silloin se olisi  täydellisen hyvä! Sehän ei tuo sisään lämpöä ja sillä on suuri merkitys. Meillä täytyy olla lämpötila mikä on vähintäin   5 miinusastetta.

Solatube installeeraa leikkihuoneen esikouluun  Alen Kuntaan (2011)

Filmi näyttää huoneent joka on keskellä  esikoulua . aikaisemmin siinä oli kaksi katto lyhtyä   1,8 m akselilla alas mikä aiheutti sen päivänvaloa hävisi liikaa matkalla. Kaksi kappaletta
 Solatube 750DS päivänvalo himmentimellä asennettiin. Valo tuli siten sisään huoneeseen ja sai hyvän jakaantumisen  Solatubien valoprismojen avulla. Filmissä suljetaan  päivänvalo himmentimen  vaimennin , niin että voi nähdä  miltä näyttää kun valoa tulee sisään ainoastaan viereisestä huoneesta. Vaimennetin laitetaan päälle taas uudestaan jotta saadaan sisälle päivänvaloa. Filmi on filmattu tavallisella kännykkäkameralla.

Klikkaa tästä    päästäksesi yksyisten kuluttajien referensseihin.